Jegyvásárlás

Program


XX -  a XX. század évfordulós írói  #7. Nagy László és Szécsi Margit

XX - a XX. század évfordulós írói #7. Nagy László és Szécsi Margit

"Bánatot váltunk szerelemre" - Nagy László és Szécsi Margit
A XX - sorozat hetedik estjén, november 29-én, a MOMKult Kupolatermében a XX. századi magyar irodalom egyik legfontosabb költő-párja kerül fókuszba: idén lenne 95 éves Szécsi Margit költő, és 45 éve halt meg Nagy László költő.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 29. szerda, 19:00

XX - a XX. század évfordulós írói #3.
Nagy László és Szécsi Margit


Résztvevők:
Vecsei H Miklós, Hegedűs Bori, Tempfli Erik, Juhász Anna
Köszönt: Nagy Borbála Réka

"Ha elképzelek egy félszárnyú madarat, hirtelen átgondolom a tragédiát is: nem teljesítheti küldetését, amit a természet oly gyönyörű szigorral oltott belé. Ha elképzelem a költészetet közönség nélkül, hasonló a tragédia. A legnagyszerűbb vers is, ha nincs közönsége, csupán félszárnyú madár: nem teljesítheti küldetését.
Félszárnyú madár a költészet, ha nincs közönsége. Ezt alázattal mondom, de kihívó meggyőződéssel állítom, hogy költészet nélkül nem jut el az ember az eszményi jövőbe, amiről nemcsak a költők álmodoznak. Költészet nélkül csak félszárnyú lenne az emberiség." (Nagy László: A küldetés, r.)

„Én Szécsi Margit, szerelmese csóknak és bornak, / egy nap az álmok földjére léptem, hol / gyönyör s éhség, egyetlen sóhajba forrad.”

A tavalyi, nagysikerű Nem akarok - Nemes Nagy Ágnes100 előadás alkotói novemberre ismét egy zenés, irodalmi koncertszínház keretében mutatják meg, mit jelent számukra Nagy László és Szécsi Margit személyén, alkotásain, kettős hitrendszerében élet és halál, származás és megérkezés, költészet és szerelem, örök körforgásban.

Fotó: Reismann Marian / 1972, köszönjük Nagy Borbála Réka.

XX - a sorozatról
A sorozat célja közelebbről, személyes aspektusból, a művek mellett az alkotót is hangsúlyosan bemutatva értelmezni a XX. századi magyar irodalom kiemelkedő életműveit, illetve az irodalom mellett társművészeti ágakat megszólítva felolvasószínházzal, előadásokkal, koncerttel készülni. A XX estjein helyet kapnak különféle műfajok, illetve témakörök is: színház, gyerekirodalom, hangsúlyos irodalmi lapok, háború, szerelem és barátság, irodalmi előképek – például kapcsolódások egykori példaképekhez, akár Petőfi Sándorhoz, illetve egyedi produkciók is.

A sorozat a MOMKult partnerségével jön létre.

Ajánlatunk


Az egyrészes est középpontjában a zongora áll, a beszélgetésen túl övé a legfontosabb szerep. Bogányi Gergely személyesen is tanulhatott Cziffra Györgytől, kurzusokon vehetett részt, és nemzetközi művészpályáján a mai napig viszi tovább a tőle kapott zenei örökséget.

LOVASI András szólóműsora zenészbarátaival és vokalistákkal

Ajánló


Egy maszkabálon sok-sok különös alakot rejtenek a jelmezek. Róluk énekel Gryllus Vilmos.

A Hot Jazz Band és A Hot Jazz Band találkozása, összjátéka különleges élményt kínál a koncerten, ahol a sziporkázóan szellemes…

New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo és Tokió után újra Budapesten Az Illúzió mesterei!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!