Jegyvásárlás

Program


Szent Efrém Férfikar XX

Szent Efrém Férfikar XX

20 éves a Szent Efrém Férfikar. A jubileumi év tiszteletére rengeteget új programmal készül hazánk legnépszerűbb vokális együttese – ennek egyik jelentős állomása a MOMKultban megrendezett két félidős nagykoncert, ahol az elmúlt 20 év legnépszerűbb darabjai mellett új műveket is bemutat a SzentEfrém.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 12. szombat, 19:30

Szent Efrém Férfikar XX

Felhívjuk látogatóink szíves figyelmét, hogy a MOMkult épületében a maszkviselés kötelező!

2022-ben „Kings & Queens” címmel jelentetnek meg új albumot, ennek készülő anyagát ezen a koncerten először mutatják meg nagy nyilvánosság előtt. A Szent Efrémtől megszokott erőteljes látvány ezen a koncerten is megjelenik: Sztojánovits Andrea médiaművész készít különleges vetítést és látványt az előadáshoz.

Magyarország legnépszerűbb vokális együttesét 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. Névadójuk Szír Szent Efrém (306-373), a bizánci egyház kiemelkedő himnuszköltője, akit kortársai a “Szentlélek hárfájának” neveztek. A Szent Efrém Férfikar kezdetben a bizánci rítusú kereszténység rendkívül változatos zenéjére specializálódott és ezzel a repertoárral ért el sikereket hazájában és külföldön egyaránt. A magyar férfikari hagyománnyal már a kezdetekkor elkezdett foglalkozni az együttes, Boksay János kárpátaljai pap férfikari liturgiája révén. Innen pedig egyenes út vezetett Liszt Ferenc ismeretlen, de végtelenül gazdag férfikari művészetéhez, majd pedig Bartók Béla férfikórusra írt zseniális darabjaihoz. A bizánci rítusú zenei hagyomány mellett az együttes repertoárjának második fontos pillére a nagy magyar mesterek férfikari munkássága lett. Számos belföldi és külföldi rangos fesztiválfellépés hatására több kortárs zeneszerző hallotta és szerette meg a Szent Efrém Férfikar egyedi hangzását – ennek köszönhetően többen komponáltak műveket a kórusnak. Manapság elmondható, hogy nem múlik el SzentEfrém koncert kortárszenei kompozíciók előadása nélkül. A nyolctagú együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és világszerte.
Saját sorozatot rendeznek Orientale Lumen – Kelet Világossága címen, ahol világhírű kollégáikkal közösen lépnek színpadra. Tizennégy lemezük jelent meg. Az együttes tagjai sokoldalú kamaraénekesek, akik átiratokat, átdolgozásokat és saját műveket is készítenek a Szent Efrém Férfikar számára.

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a karzatra történő jegyvásárlás esetén vegyék figyelembe, hogy a széksorok közötti távolság minimum 17- maximum 24 cm.

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

A Beszélő levelek előadás-sorozat különleges utazásra hívja a nézőket: híres emberek, történelmi személyek, ismert művészek életébe pillanthatunk bele legizgalmasabb, legviccesebb, legtragikusabb leveleiken keresztül.

A koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait (Helikoffer, Állatkerti útmutató, Boldog születésnapot, Micimackó).

Ajánló


Shemekia Copeland amerikai bluesénekesnő, a New York-i Harlemben született. Hamar elkezdett énekelni, első nyilvános fellépése a Cotton Clubban volt, nagyjából…

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!