Jegyvásárlás

Program


Szekeres Erzsébet kiállítás megnyitó

Szekeres Erzsébet kiállítás megnyitó

Szekeres Erzsébet Magyar Örökség- és Pro Cultura Christiana-díjas textilművész, Gödöllő díszpolgára a 2021-ben megrendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére készített grafikai sorozatot, amelyet első ízben a lakiteleki Jézus Szíve templomban mutattak be, legutóbb pedig a kaposvári Szent Margit templom kiállítótermében találkozhatott vele a közönség.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 4. hétfő, 18:00

A kiállítás következő állomása a Reich Károly Galéria, a kiállítást megnyitja: Juhász Judit.

A vegyes technikával készült, mintegy kéttucatnyi alkotás mindegyike ámulatba ejti a szemlélőt. Csodálatra méltó, hogy Szekeres Erzsébet milyen sokféleképpen tudja látni és láttatni az Eucharisztiát. Valamennyi munkáját puritán szín- és formavilág, művészi alázat jellemzi, az Oltáriszentségben jelenlévő Krisztusra irányítva a figyelmet.

A művésznő évtizedek óta gyűjti és feldolgozza a magyarság népi, történelmi, kulturális és szakrális értékeit. Életművében jól megférnek egymás mellett a bájos mesefigurákról készült könyvillusztrációi, meseszőnyegei, az Árpád-házi szenteket és boldogokat bemutató szövött kárpitjai, valamint a magyar nép mondavilág szereplőit és a világvallások szimbólumait megjelenítő varrott textilképei. Elvontabb munkái szintén figyelemreméltóak: történelmi eseményekre, sorstragédiákra, az ég és föld közötti párbeszédre irányítják a figyelmet, elmélyítik magyarságunkat, nemzettudatunkat.                                                                                

(forrás: Lőrincz Sándor – Mértékadó)

Ajánlatunk


Bősze Ádám és László Ferenc Páratlan párok c. előadássorozata harmadik évadának minden egyes estéjén hajdani kortársak kerülnek majd egymás mellé: egy nagy zeneszerző és egy koronás fő vagy jeles államférfiú.

Shemekia Copeland amerikai bluesénekesnő, a New York-i Harlemben született. Hamar elkezdett énekelni, első nyilvános fellépése a Cotton Clubban volt, nagyjából 10 éves korában.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!