Jegyvásárlás

Program


Piano Day Budapest 2024
6

Piano Day Budapest 2024

Hatodik alkalommal ünnepel a Piano Day Budapesten.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 6. szombat, 19:00

Piano Day Budapest 2024
Időtartam: 180 perc, 1 szünettel

A Zongora Napja, a billentyűs hangszereket fókuszba helyező est idén április 6-án valósul meg a MOMkultban. A hazai fellépők – Őri-Kiss Botond, a Nuage Projectből ismert Charmey, a lemezbemutatót tartó Wave of Sound – mellet először lép fel Magyarországon az olasz zeneszerző, Riccardo Roveda.

„Miért van szüksége a világnak a Piano Day-re? Sok okból. De főleg azért, mert nem fáj megünnepelni a zongorát és mindent körülötte: az előadókat, a zeneszerzőket, a zongorakészítőket, a hangolókat, de legfőképp a hallgatókat.” 2015-ben ezzel a kijelentésével indította útjára a Piano Day kezdeményezését Nils Frahm, az egyik legnagyobb hatású modern klasszikus előadó. Azóta minden év 88. napja (ezzel is utalva a billentyűk számára), azaz március 29-e a Zongora Napja: ekkor (vagy ehhez közeli időpontokban) világszerte zongoraközpontú estekkel ünneplik meg a zenetörténelem egyik igen meghatározó hangszerét.

Magyarországon először 2017-ben valósult meg az esemény Vághy Tamás (vaghy) szervezésében, azóta pedig a Müpában, az A38 Hajón és a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban is volt már Piano Day. Idén a MOMkult különleges hangulatú Kupolaterme ad otthont az estnek. Zongorához ül majd Őri-Kiss Botond, aki némi elektronikát visz majd ambientes hangulatú koncertjébe. Mellette fellép a Nuage Projectből ismert Charmet Marc, aki Charmey művésznéven zenél bensőséges hangvételű szólóprojektjében. Olaszországból érkezik Riccardo Roveda, akinek zenéjében az elektronikus chill és a modern klasszikus stílus jegyei keverednek. Az est folyamán egy lemezbemutató koncertre is sor kerül: tavaly megjelent, Pieces & Sketches című albumát több fellépő (Annabori, Palágyi Ildikó, Takács-Nagy Jázmin, Variart Ensemble kamarazenekar) közreműködésével mutatja be Wave of Sound.

Műsor
18:30 kapunyitás
19:00 Őri-Kiss Botond
19:20 Charmey
szünet
20:00 Wave of Sound
21:00 Riccardo Roveda

Közreműködők
Őri-Kiss Botond
Charmey
Wave of Sound
Riccardo Roveda

Ajánlatunk


Velekei László 2013-ban dolgozott először Kodály Zoltán műveire, így született meg a nagysikerű Kodály című darabunk. Ezt újragondolva alkotta meg a világhírű zeneszerző munkásságának minden szegletéből hasító Romance című koreográfiáját, tisztelegve ezzel a magyar zenetudós, zeneoktató és népzenekutató előtt.

A jól átgondolt stílus az önismeret egyik origója.

Ajánló


A koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait (Helikoffer, Állatkerti útmutató,…

Bősze Ádám és László Ferenc Páratlan párok c. előadássorozata harmadik évadának minden egyes estéjén hajdani kortársak kerülnek majd egymás mellé:…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!