Jegyvásárlás

Program


Mirabai Ceiba - Agua de Luna turné

Mirabai Ceiba - Agua de Luna turné

Szelíd és mindent átható zene jellemzi Mirabai Ceibát. A hárfa, zongora és a gitár finom hangját szeretettel elegyítik énekhangokkal. Koncertjeik a békesség örömteli és felemelő ünnepei, ahol alkalmunk lehet közösen megélni mindazt, amiben a duó oly mélyen hisz: a zene, mint univerzális nyelv egyesíti a világ minden emberét, kultúráját és hagyományait.  több

A zenekar: Markus Seiber és Angelika Baumbach.

A Mirabai Ceiba alapvetően egy duó, a gitáros és énekes Markus Seiber és az énekes, hárfás, zongorista Angelika Baumbach alkotja, akik a világ különböző részeiről származnak. Markus kelet-német. Angelika Tucson-ban, Arizónában született és egy kis faluban nőtt fel Mexikóváros közelében, egy mexikói anya és német apa lányaként. Zenéjüket ezen a turnéjukon is, mint sok más esetben, Bogdán Djukic kíséri, aki varázslatos hegedűjátékával és ütős hangszerekkel egészíti ki az éteri hangzást.

 

Univerzális mantrák, latin-amerikai dallamok –

Angelika és Markus együtt alakították ki azt az egyedülálló új stílust a világ mantrazenei világában, ahol egyesítették a hagyományos Kundalini jóga mantráit eredeti, hagyományos angol és spanyol dalokkal, amelyek tükrözik az amerikai indián befolyást és olyan bölcsek szavait szólaltatják meg a zene nyelvén, mint Rumi, Thich Nhat Hanh, Guru Nanak és Yogi Bhajan.

Az egyedien összeállított CD-lemezeiken – mint például a Houndred Blessings (Száz áldás) – Mirabai Ceiba olyan megkapóan szövi össze dalait, melyeket ezek a bölcs tanítók és hagyományos források ihlettek, mint egy gobelin. Zenéjükön keresztül a hallgatóság megtapasztalhatja a világ bőkezű, jótékony adományát.

 

Mirabai Ceiba – a név kötelez

Még a Mirabai Ceiba név is tükrözi az indiai és az ősi Latin Amerikai befolyást. Mirabai (1498-1547) egy hindu misztikus énekes volt.

A Ceiba egy latin-amerikai szent fa, melyet soha nem vágnak ki és nagyon magasra nő.

 

“Azt szeretnénk, hogy a zenénk olyan legyen, mint a Ceiba fa”, mondja Markus és Angelika, “gyökerei mélyen gyökereznek az anyaföldben, az ágaik pedig szélesen és magasra kiterjednek az ég felé. ” (Markus és Angelika)

Ajánló


New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo és Tokió után újra Budapesten…

“A gyermek születése csak az első megpróbáltatás… Az anyaság egy életre szól”

Szabad-e bejönni ide betlehemmel? - a Kaláka karácsonyi koncertje