Jegyvásárlás

Program


Legjobban a nőktől féltem

Legjobban a nőktől féltem

Dr. Hevesi Krisztina beszélget Horváth András Dezsővel

 more

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Monday, February 12 2024 7:00PM

Mit szeretne tudni a legtöbb nő? Azt, hogy mi járhat a férfi fejében, amikor nem szól, elréved a semmibe, nem hív, nem jön, vagy szakít – illetve az együttlét alatt, előtt, után. No meg akkor, ha nincs szex! Beül közénk a csend. Hiszen mennyivel könnyebb arról vitázni reggel, hogy már megint miért nem tetted be a mosogatóba a poharat, vagy a helyére a sótartót – mint megkérdezni azt, hogy miért nem kívántál az este? És a falak egyre magasabbak lesznek közöttünk, védjük a saját arculatunkat, szexuális szorongásainkat. Éppúgy, ahogy nem látunk be mások hálószobájába sem. Csak elhisszük azt, hogy ott minden rendben. Mik azok a bástyák a férfiak és a nők esetében, amelyek megvédenek minket a sérülésektől, azonban a pozitív érzések és élmények megélésétől is elzárnak, távol tartanak?

Többek között erről is beszélget Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus a Legjobban a nőktől féltem című regény szerzőjével, Horváth András Dezsővel.

A Legjobban a nőktől féltem egy férfi története, akinek huszonnégy óra alatt teljesen felfordul az élete. Egy napon belül elveszíti a szüzességét, és egy utcai verekedésben majdnem halálra késelik. A két élmény elválaszthatatlanul összekapcsolódik a fejében: egyszerre vágyik a szexre, de retteg is tőle. A külvilág előtt rejtegetni próbálja bizonytalanságát. Sok évig él öngyűlöletben, ám egy megváltó szerelem hatására végül szembenéz önmagával, és látszólag megoldja életének legnagyobb problémáját. Időközben felkeresi az apját is, akit gyerekkora óta nem látott, és megpróbál választ találni a kérdésre: mitől lesz valaki igazi férfi?

Dr. Hevesi Krisztina végzettsége szerint közgazdász, újságíró, pszichológus és pszichológia tanár, valamint a European Society for Sexual Medicine ösztöndíjasaként Európa különböző országaiban tanult. Az ELTE PPK Személyiség és Egészségpszichológiai Tanszék és az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet oktatója. Számos hazai könyv és nemzetközi publikáció kötődik a nevéhez.

Horváth András Dezső író, forgatókönyvíró. Olasz nyelv- és irodalom szakon szerzett tanári diplomát, majd szabadúszó újságíróként kezdett dolgozni. Forgatókönyvíróként több

egészestés játékfilmet, dokumentumfilmet és tévésorozatot jegyez. A Legjobban a nőktől féltem az első regénye, mely a Leányvállalat Kiadó gondozásában jelent meg.

 

A beszélgetés után lesz lehetőség a könyv megvásárlására is, amelyet a szerző dedikál.

Our offer


Lackfi János legújabb drámája az apamondta.hu podcastműsorban elhangzó beszélgetések szeretetteljes, esetenként felkavaró, egymás megértését, apa–fiú kapcsolatok mélységeit kereső interjúkból inspirálódott kétszemélyes színdarab, melyből a Zsámbéki Nyári Színház partnerségében született előadás.

Vajon hogyan vallott Van Gogh az alkotásról? Melyik művész utasította vissza Mick Jagger visszautasíthatatlan ajánlatát? És melyik világhírű építész tervezett kutyaólat egy kisfiú kérésére? Mindezekre, és még sok más titokra fény derül a Beszélő levelek májusi előadásán.

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.