Jegyvásárlás

Program


KROSNY

KROSNY

KROSNY
too funny for words!
Először Budapesten a világhírű lengyel pantomim művész!

 több

Ireneusz Krosny 1968-ban született Lengyelországban. 1982 és 1992 között három amatőr pantomim csapatban vett részt, melyek közül a legfontosabb, a Scena Pantomimy KUL alapítója és vezetője is volt. 1992-ben kezdte el szóló karrierjét, melyet „One Mime Theatre” címmel mutatott be. Az 1995/96-os színházi évadban, Krosny három különböző humorfesztiválon vett részt Lengyelországban. Mindegyik fesztiválon kitűnő eredményt ért el,
háromszor nyerte el a Grand Prix helyezést. A fesztiválokon elért sikerek számos további lehetőséget nyitottak meg a művész számára. Többször jelent meg TV műsorokban is, saját fergeteges programjaival.

A következő évben a Kataryniarze művészeti fesztiválon ismét bezsebelte a nagydíjat. Ez az elismerés volt nemzetközi karrierjének kiindulópontja. Később műsorát Európában, Észak Amerikában és Ázsiában is bemutatta. Az Egyesül Államokban a Chicago Reader című magazin a Critic’s Choice (Kritikusok Díja) elismeréssel jutalmazta. Meghívott külföldi előadóként mutatkozott be a Dél Koreában megrendezett Chuchon International Mime fesztiválon, amely Ázsia leghíresebb pantomim fesztiválja. Ezen felül olyan neves pantomim fesztiválokon mutatta be igényes műsorát, mint a német Lachmesse, a szlovák Kaukliar, a svéd Bodylanguage, a Stockholm Comedy Festival, a brit Fringe, a svájci Montreux, a kínai Meet in Beijing és a spanyol Ingenio Comedy.

Krosny kétségtelenül a leghíresebb lengyel pantomim művész. Művészetének tisztaságát és eredetiségét könnyen a szívébe zárja akár a lengyel akár a nemzetközi közönség. Egészen egyedi látásmóddal közelíti meg a pantomimet, így játékának ereje két forrásból ered.

Sikerének egyik titka kivételes kreativitása. Előadásaiban saját egyedi technikájával dolgozta ki pantomimjátékát, melyben az aktuális társadalmi helyzetet is bemutatja. Az abszurd és elvont elemeket sem kerüli el, melyekkel meghökkent, majd fontos üzenetet közöl.

A másik titok Krosny egyedi előadói stílusa. Kifejlesztette saját színpadi pantomim technikáját, úgy, hogy minden mozdulata és megnyilvánulása tökéletesen érthető.

Az általa közvetített lazaság azt az érzést kelti a nézőben, hogy a pantomim előadása rendkívül könnyű. Nem használ sminket, nem a megszokott fehér arc tekint vissza a nézőre, így arcjátéka még inkább kifejező. Krosny mindig feketében áll a színpadra, mely tovább növeli letisztultságát. Amikor a Chicago Reader magazin átadta Krosny számára a nagydíjat, ezzel a három szóval illették: „friss, vicces, ellenállhatatlan” . Egyszerűen – nincsenek rá szavak…

Ajánló


New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo és Tokió után újra Budapesten…

Az eredetileg egy lemezre összeállt zenekarnak az idei immár a nyolcadik sorlemeze. A…

2020-ban vadonatúj koncert műsorral, és új show-val jelentkezik Kalmus Felicián, a crossover csellóművész.