Jegyvásárlás

Program


JAZZ Játszótér| Dés András Trió| gyerekmom

JAZZ Játszótér| Dés András Trió| gyerekmom

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 29. vasárnap, 10:30

Egy gyerek számára a világ még játéktér, és amikor játszik, képes teljesen elmerülni a saját univerzumában. Minden, ami körülötte van, a játék eszközévé válik és elveszti addigi jelentését. A jazz-zenészek, amikor zenélnek, valami hasonlót tesznek harmóniákkal, ritmussal, dallammal. Folyamatosan megpróbálják újraértelmezni az addig felhalmozott tudásanyagot és játszanak, vagyis improvizálnak. Ami gyerekként még a világ legtermészetesebb dolga, azt felnőtté válva hajlamosak vagyunk elfelejteni. Pedig az improvizáció sokszor hétköznapi helyzetekben is megkönnyítheti az életünket.

A gyerekekkel való közös játék, improvizálás arról szól, hogy mi, jazz-zenészek és a gyerekek kölcsönösen adjunk egymásnak valamit. Ők a frissességet, az előítélet-mentes nyitottságot, a játék felhőtlen élvezetét, mi meg azt, amit megtanultunk arról, hogyan lehet mindezt átültetni a zenébe – dallammá, harmóniává, ritmussá. Hogyan tanultunk meg figyelni egymásra, élvezni, szeretni és tisztelni egymás játékát.

A játékban résztvevő mindkét csapat, a gyerekek és a jazz-zenészek is rutinosak az együtt-játékban és tudják, hogy úgy lehet igazán jól játszani, ha hagyjuk a másikat is érvényesülni, ha megvan a kellő bizalom és hiszünk abban, hogy a közösen összedobott ötletek sokkal előrébb vihetik a játékot, mintha mindenki öncélúan szólózna.

A Jazz játszótér a 6-12 éves korosztályt hívja közös, improvizatív mesealkotásra. A gyerekek a kezdetben felvázolt világban személyes döntéseikkel határozzák meg a mese irányát, akár úgy, hogy a szereplők bőrébe bújnak vagy maguk is mesélővé válnak, illetve a közönség soraiból interaktív játékok segítségével alakíthatják a történetet. Ezek a játékok és a zene egymást felváltva, kiegészítve segítenek megjeleníteni hangulatokat, kijelölni gócpontokat, megoldani a konfliktusokat és elképzelni a varázslatos eseményeket.

 

Ajánlatunk


Velekei László 2013-ban dolgozott először Kodály Zoltán műveire, így született meg a nagysikerű Kodály című darabunk. Ezt újragondolva alkotta meg a világhírű zeneszerző munkásságának minden szegletéből hasító Romance című koreográfiáját, tisztelegve ezzel a magyar zenetudós, zeneoktató és népzenekutató előtt.

Világhírű bűvészek és az ország legjobb illuzionistái együtt, egy vadonatúj műsorban!

Ajánló


Hatodik alkalommal ünnepel a Piano Day Budapesten.

Shemekia Copeland amerikai bluesénekesnő, a New York-i Harlemben született. Hamar elkezdett énekelni, első nyilvános fellépése a Cotton Clubban volt, nagyjából…

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!