Jegyvásárlás

Program


Esszencia

Esszencia

Az Esszencia a magyar zenei élet egy olyan különleges formációja, melynek tagjait a népzene, a jazz, illetve a klasszikus zene világában önállóan is kiemelkedő teljesítményt nyújtó, jeles előadó- és zeneművészek alkotják.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 4. szombat, 19:00

Az Esszencia nem hasonlítható más, hagyományos népzenét játszó zenekarokhoz, hisz célja nem kevesebb, mint a klasszikus és a jazz műfajok elegyítése a világon egyedülálló népzenei motívumkincsünkkel.
Igazi kuriózumként, az együttes a három különböző zenei stílus ötvözetét egy újszerű hangzásvilágban megalkotott örömzenéjén keresztül szeretné közönsége elé tárni. Koncertjeik során a Kárpát-medence különböző nemzeteinek autentikus népzenéjét kiegészítve
felcsendülhetnek részletek többek közt Bach vagy Bartók zeneműveiből, melyhez a fűszert a népzene alapú jazz muzsika adja.
Az Esszencia koncertjeinek különleges atmoszférája van. Zenéje elgondolkodtat, kikapcsol, felszabadít.
Közönsége számára minden koncert maga egy ünnep.
A zenekar tagjai:
Csík János – népi ének, hegedű (Prima Primissima Díj, Kossuth-díjas művész, Csík Zenekar)
Lakatos Róbert – klasszikus brácsa, hegedű (Fonogram díj, Harmónia díj és Pro Pátria díjas művész, a Kassai Thália Színház zenei vezetője, RÉV Zenekar)
Balogh Kálmán – cimbalom (Népművészet Ifjú Mestere, Hungaroton díj, Kodály Zoltán díj, Bezerédj-díj és Magyar Örökség Díjas művész, Gipsy Cimbalom Band, Balogh Kálmán-Lukács Miklós Cimbalom Duó, CimBalogh Trió)
Kacsó Hanga Borbála – ének (A 2014. évi Fölszállott a páva énekes győztese)
Kunos Tamás – népi brácsa (Népművészet Ifjú Mestere, Prima Primissima Díj, Kossuth-díjas művész, Csík Zenekar)
Kováts Gergő – szaxofon, klarinét, fuvola (Tárkány Művek, Oláh Dezső Septet)
Bognár András – nagybőgő (Junior Príma Díj – Tárkány Művek, Honvéd Táncszínház Zenekara, Berkó Együttes, Rekontra, Bazseva Zenekar, Dresch Mihály Vonós Quartet, Kortárs Népzenei Társulat)

 

 

Ajánlatunk


Gryllus Vilmos - Nótás Mikulás Zenés játék

"Nagy tanítás rejlik minden meséjében. Titkos könyve tanít meg, hogyan kell a nagyon nehéz időkben is vidáman élni. Szóljon erről ez a beszélgetés, hiszen a közelmúltban mindannyian átéltünk egy nagyon nehéz időszakot."

A Magnificat Leánykar tavalyelőtt ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. Szebellédi Valéria Liszt-díjas és Magyar Érdemrend Lovagkereszttel kitüntetett karnagy 1990-ben alapította meg a Magnificat Gyermekkart a budapesti Erkel Ferenc Általános Iskolában. A mai leánykar tagjai főként az egykor itt végzett diákok.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!