Jegyvásárlás

Program


CZF 2019 | Cziffra Fesztivál | "Az improvizáció" | Rúzsa Magdolna és Balázs János estje

CZF 2019 | Cziffra Fesztivál | "Az improvizáció" | Rúzsa Magdolna és Balázs János estje

Dalok, népdalok és zongora átiratok (Bartók, Kodály, Liszt, Brahms…)

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 20. szerda, 19:30

A népzene és műzene egymásra hatása nem a 20. század találmánya, még ha Bartók és Kodály népzenei gyűjtései és a hatásuk nyomán keletkezett remekművek nyomán joggal is mondhatjuk, hogy az ő zsenialitásuk új minőséget teremtett. De Liszt és Brahms sem maradt közömbös az „úton-útfélen” hallott dallamok iránt – mindenki által ismert bizonyítékként elég csak Liszttől a Magyar Rapszódiákat, Brahmstól pedig a Magyar táncokat említeni. Bár igazi klasszikus zenei „slágerek” ezek a művek, különleges élmény lesz rácsodálkozni azokra az egyszerű dallamokra, amelyek ihlették őket.
Rúzsa Magdi talán most először áll pódiumra klasszikus zenei fesztiválon. Azt már tudjuk róla, hogy a népdalok világa közel áll hozzá, ezen a koncerten pedig az is kiderül, hogy egy szál zongorával kísérve is elbűvöli a közönséget.

Főtámogató: MVM Zrt., NKA

Ajánlatunk


Velekei László 2013-ban dolgozott először Kodály Zoltán műveire, így született meg a nagysikerű Kodály című darabunk. Ezt újragondolva alkotta meg a világhírű zeneszerző munkásságának minden szegletéből hasító Romance című koreográfiáját, tisztelegve ezzel a magyar zenetudós, zeneoktató és népzenekutató előtt.

Hatodik alkalommal ünnepel a Piano Day Budapesten.

Világhírű bűvészek és az ország legjobb illuzionistái együtt, egy vadonatúj műsorban!

Ajánló


A Beszélő levelek előadás-sorozat különleges utazásra hívja a nézőket: híres emberek, történelmi személyek, ismert művészek életébe pillanthatunk bele legizgalmasabb, legviccesebb,…

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!