Jegyvásárlás

Program


Csak tenyérnyi Vér - monodráma Dosztojevszkij: A szelíd asszony című műve nyomán
4

Csak tenyérnyi Vér - monodráma Dosztojevszkij: A szelíd asszony című műve nyomán

Monodráma Dosztojevszkij A szelíd asszony című műve nyomán

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 19. szerda, 19:00

Tallér Edina: Csak tenyérnyi vér
Monodráma
Dosztojevszkij A szelíd asszony című elbeszélése nyomán írta: Tallér Edina

Hölgyeim és uraim! Ránk hangolódtak? Hogy vannak? Jól vannak? Minden elcsendesedett önök körül? Megvan a belső béke? Csak ránk figyelnek, ugye?

Figyeljenek jól, mert ma is történelmet írunk! Aki nálunk itt, ebben a műsorban fellép, és eddig híres volt, az mostantól még híresebb lesz, ha ismeretlen volt, holnapra már a sarki fűszeres is tudni fogja, ki az illető! És hogy ki az illető? Képzeljenek el egy férjet, aki imádja a feleségét.

Egy férj, aki minden nap hajnalban kel, egész nap dolgozik, oszt-szoroz, és minden körülmények között kedves az ügyfelekkel. Két dolog számít az életében: imádott felesége és az üzlet.

Az üzlet, ami a szép és nyugodt családi élet záloga. Zálogos.

És van egy lány… Egy szegény, kiszolgáltatott lány, aki menedéket, anyagi biztonságot talál az öregedő zálogház-tulajdonosnál. Mindenki megkapja, amire vágyik, a lány menedéket, a férfi a lányt… Viselkedésük szelíd és udvarias. A vége mégis halál. Csak tenyérnyi vér. Gyilkos és áldozat.

Gyilkos vagy áldozat? Ki ölt meg kit?

Hölgyeim és uraim! A döntés ma az Önök kezében van!

Az emberi kapcsolatok olyan rétegei, ellentmondásai bontakoznak ki a történetben,
melynek kulcskérdése: Tudunk-e szeretni? Hol a határ szeretet és birtoklási vágy között?

Részlet a darabról készült kritikából:

„A Csak tenyérnyi vér címet először olvasva egy olyan gyilkosság rajzolódott ki a szemem előtt, amelyet igyekeztek a lehető legudvariasabb, legkonszolidáltabb módon kivitelezni. Hiszen nem szabad az illedelmes világot egy olyan aprósággal zavarni, mint hogy két ember között az indulatok a tarthatatlanságig feszültek. Ha ehhez hozzáveszem a tényt, hogy az előadás Dosztojevszkij A szelíd asszonycímű műve alapján készült, várható, hogy egy igazán mély, sötét és drámai hangulatú színdarab fog a nézőre zúdulni. A szerző, Tallér Edina , a rendező, Viktor Balázs és Gerner Csaba, aki a főszereplőt kelti életre, nem is hazudtolták meg a feltételezéseimet. A Csak tenyérnyi vér hátborzongatóan jól megírt és összeállított alkotás, Gerner Csaba pedig remek választás volt a szerepre. A bírói szerep alól pedig valóban nincs felmentés a néző számára. A hallottak alapján és a felmerülő, kínzó kérdésekkel küzdve meg kell hoznunk saját ítéletünket.”

Az előadás hossza: 75 perc, szünet nélkül

Előadja: Gerner Csaba
Rendezte: Viktor Balázs

Az előadás után beszélgetés a szerzővel és a szereplővel.

Ajánlatunk


Hatodik alkalommal ünnepel a Piano Day Budapesten.

A koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait (Helikoffer, Állatkerti útmutató, Boldog születésnapot, Micimackó).

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér…

Shemekia Copeland amerikai bluesénekesnő, a New York-i Harlemben született. Hamar elkezdett énekelni, első nyilvános fellépése a Cotton Clubban volt, nagyjából…

Velekei László 2013-ban dolgozott először Kodály Zoltán műveire, így született meg a nagysikerű Kodály című darabunk. Ezt újragondolva alkotta meg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!