Jegyvásárlás

Program


Balázs Elemér - Liszt és Chopin estje

Balázs Elemér - Liszt és Chopin estje

Ifj. Balázs Elemér előadásmódja olyan karizmatikus zenei élményt ígér, amire a közönség jó eséllyel fog hosszú ideig kellemesen visszagondolni; az általa érzelemdúsan szórakoztató lendületességgel előadott darabok a legnagyobb zenészeket idézi.

Balázs Elemér - Liszt és Chopin estje

A legnagyobb klasszikus zeneszerzők jelentős zongoraművei hangzanak el egy olyan fiatalember előadásában, aki a magyar jazz elismert képviselőinek családjába született. Ez önmagában igazi kuriózumnak számít, de tovább növeli a szólókoncert érdekességét, hogy Ifj. Balázs Elemér előadásmódja olyan karizmatikus zenei élményt ígér, amire a közönség jó eséllyel fog hosszú ideig kellemesen visszagondolni; az általa érzelemdúsan szórakoztató lendületességgel előadott darabok a legnagyobb zenészeket idézi.

A most 21 éves Balázs Elemér kisiskolásként kezdte zongora-tanulmányait, de már korábban is komponált valódi értéket képviselő saját darabokat. Klasszikus szólózongoristaként fellépett már jelentős koncertpódiumokon, állami rádiókban. Számos elismerést kapott már (2018-ban az Országos Zongoraversenyen ő kapta a nagydíjat, illetve a legjobb Bach interpretációjáért járó különdíjat; Örök szerelem c. lemeze Fonogram-díjas, Weöres Sándor Octopus c. darabjához íródott, első színházzenéje pedig a 2018-19-es évad előadása lett. 2019-ben Junior Príma díjat kapott, debütáló Chopin-lemeze pedig idén jelenik majd meg).
Jelenleg a Zeneakadémia másodéves hallgatója, Dráfi Kálmán növendéke.

Műsor

Frédéric Chopin: Asz-dúr prelűd op.28
Frédéric Chopin: fisz-moll prelűd
Frédéric Chopin: f-moll prelűd
Frédéric Chopin: b-moll prelűd
Liszt Ferenc: Miserere Palestrina
Liszt Ferenc: I. Mefiszto-keringő
Liszt Ferenc: Dante-szonáta
-------
Liszt Ferenc: h-moll szonáta


Információ
A MOMkult rendezvényei – 18 év felettiek számára – érvényes belépőjeggyel, valamint védettségi igazolvánnyal / applikációval és fényképes okmánnyal látogathatóak. Kiskorúak kizárólag védettségi igazolással rendelkező gondviselők kíséretében vehetnek részt a programokon.

 

Ajánló


New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo és Tokió után újra Budapesten…

“A gyermek születése csak az első megpróbáltatás… Az anyaság egy életre szól”