Jegyvásárlás

Program


"Alla Ungherese" - magyarok Európa szívében

"Alla Ungherese" - magyarok Európa szívében

A Solti György Zeneiskola művésztanárainak és növendékeinek hangversenye
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 8. vasárnap, 18:00

Ismertetéssel és vetítéssel egybekötött ünnepi hangversenyünkön szeretnénk bemutatni, hogy a zenetörténet egyes szakaszaiban miként érzékelték hazánk élő zenei kultúrájának jellegzetességeit külföldön, és hogyan foglalták műveikbe a szerzők a nálunk honos népzenei elemeket.

Az európai színtérről J. Haydn, J. Brahms, F. Doppler és Liszt Ferenc remekművei kapcsán különböző népies dallamok, csárdás és verbunkos motívumok feldolgozásaival találkozhatunk majd az est folyamán. Természetesen olyan magyar ajkú szerzők művei is helyet kapnak koncertünkön, akik éppen európai jelentőségű alkotóművészetükkel irányították magukra a figyelmet.

Közreműködők

A Solti György Zeneiskola kiemelkedően tehetséges növendékein kívül az intézmény művésztanárai – Puporka Melánia és Sveda Brigitta (zongora), Balogh Beatrix, Tarjániné Csoma Cseperke (fuvola) – is fellépnek koncerten.

A műsor záróblokkjában a Divertimento Kamarazenekar lép színpadra – az est moderátora, Bolyky Zoltán vezényletével.

Műsor

J. Haydn, J. Brahms, F. Doppler és Liszt Ferenc remekművei kapcsán különböző népies dallamok, csárdás és verbunkos motívumok feldolgozásai, valamint európai jelentőségű, magyar ajkú szerzők művei.

Ajánlatunk


Nicolas Horvath zongorakoncertje A filmek és számítógépes játékok zenéin alapuló koncertek Európa szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a korábbi hazai telt házas műsorai után október közepén – már Halloweenre hangolódva – a Tim Burton-filmek egyszerre lenyűgöző és hátborzongató világát idézi meg a MOMkultban.

Számos teltházas külföldi koncertje után a Jazzation az Ars Sacra Fesztivál keretei között a MOMkult Színháztermében mutatja be repertoárjának legjavát, azokat a zeneműveket, amelyekben az öt énekes a zenei harmóniák megéneklésén túl a lelki harmónia megélésére is hangsúlyt fektetnek, illetve azokat a jazz és világzenei feldolgozásokat, amikben a szakralitás meghatározó szerepet tölt be.

A Hot Jazz Band ismét megtartja immár hagyományos előszilveszteri koncertjét. A mindig vidám hangulatú estén a hat zenész a már jól ismert számaik mellett terveikről is zenés beszámolót tartanak.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!