Jegyvásárlás

Program


A mi méheink - Vadvirágok és beporzó rovarok közös élete

A mi méheink - Vadvirágok és beporzó rovarok közös élete

Előadó: Dr. Csontos Péter, botanikus, élővilágvédelmi szakértő

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 31. szombat, 10:00

Csontos Péter a Magyar Biológiai Társaság Botanikai Szakosztályának elnöke. Sok éve kutatja a vadnövények életét és a viráglátogató rovarokat. Az előadáson megfigyeléseiről számol be vetített képes előadásban. A növények szaporodásának egyik előfeltétele virágaik sikeres megporzása. A különféle növények e feladatot két, jellegzetesen eltérő módszerrel oldják meg: az egyik módszer, hogy a szelek szárnyára bízzák virágporukat és azok így jutnak el egyik növényről a másikra. Az ilyen növények virágai kevéséb feltűnőek. Más növényfajok ragyogó, színes virágaikkal rovarokat csalogatnak magukhoz, és őket használják „postásként” a virágpor szállítására.

 

Az előadás keretében az ilyen virágokkal, beporzást végző méhekkel, lepkékkel, dongókkal és bogarakkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

A Beszélő levelek előadás-sorozat különleges utazásra hívja a nézőket: híres emberek, történelmi személyek, ismert művészek életébe pillanthatunk bele legizgalmasabb, legviccesebb, legtragikusabb leveleiken keresztül.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

Ajánló


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

A koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait (Helikoffer, Állatkerti útmutató,…

Shemekia Copeland amerikai bluesénekesnő, a New York-i Harlemben született. Hamar elkezdett énekelni, első nyilvános fellépése a Cotton Clubban volt, nagyjából…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!