Jegyvásárlás

Program


Magyar Költők Arcképei - Janus Pannoniustól Petőfi Sándorig | ŐSBEMUTATÓ

Magyar Költők Arcképei - Janus Pannoniustól Petőfi Sándorig | ŐSBEMUTATÓ

MAGYAR KÖLTŐK ARCKÉPEI - Janus Pannoniustól Petőfi Sándorig | VIGH KRISTÓF | ŐSBEMUTATÓ a Magyar Költészet Napjához kapcsolódóan

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 18. kedd, 18:00

A Magyar Költők Arcképei című zenemű a Janus Pannoniustól Petőfi Sándorig terjedő irodalmi korszakot megjelenítő, 50 perces zongorakíséretes dalciklus, amely szimfonikus zenekari változatban is elkészült. Szerzője Vigh Kristóf, aki az új harmonikus „Refulgence” (Fénylő ragyogás) stílus képviselője. A mű a klasszikus magyar költők lelkületét kifejező, jellemző verseket, versrészleteket zenei köntösbe öltöztetve, időrendben, történelmi folytonosságban és egységes folyamatban ábrázolja.

A mű a legszebb és legkifejezőbb magyar költői lélekmotívumokat gyűjti csokorba, s egy különleges zenei-költészeti időutazást valósít meg.

A harmonikus zenei aláfestés, az öt énekes szólista, szoprán, mezzoszoprán, tenor, bariton, basszus egymást váltó szereplése, a korszak 12 jelentős költőjének összefüggő megjelenítése nagy élményt nyújt minden korosztály számára, zene és irodalomkedvelőknek egyaránt.

Amű az irodalomtanítás segédeszközeként is remekül alkalmazható. Segítségével jobban megérthetjük s lélekben is átélhetjük a korszak magyar költőinek közös gyökerű, s egymást kiegészítő „léleküzenetét”. A mű létrehozását az NKA támogatta.

Előadók: Béres Timea – szoprán, Heim Mercedes – alt, Pálmai Árpád – tenor, Ambrus Ákos – bariton, Cser Péter – basszus

Zongorán közreműködik a szerző

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

Velekei László 2013-ban dolgozott először Kodály Zoltán műveire, így született meg a nagysikerű Kodály című darabunk. Ezt újragondolva alkotta meg a világhírű zeneszerző munkásságának minden szegletéből hasító Romance című koreográfiáját, tisztelegve ezzel a magyar zenetudós, zeneoktató és népzenekutató előtt.

Ajánló


Világhírű bűvészek és az ország legjobb illuzionistái együtt, egy vadonatúj műsorban!

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Hatodik alkalommal ünnepel a Piano Day Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!