Jegyvásárlás

Program


Legyél a cimboránk! | A Cimbora együttes koncertje

Legyél a cimboránk! | A Cimbora együttes koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 12. szombat, 11:00

 Cimbora Együttes tíz éve alakult Korhecz Imola vezetésével. A névválasztás nem véletlen, hiszen a formáció szorosan kapcsolódik a legendás Cimbora című televíziós műsor szellemiségéhez, amelynek fő célja a művészetek útján való barátkozás, cimborálás (volt). Ezt a mottót tűzte ki zászlajára a ma is élő cimbora-klubhálózat, amelynek a Cimbora Együttes is aktív tagja.

A zenekar Legyél a cimboránk! című interaktív verskoncertjein a gyerekek segítségével keresi elveszett cimboráját, majd a közös játék, tánc, éneklés és versmondás során meg is találja, mivel a közönség soraiban barátokra, cimborákra talál.

A cél tehát, hogy a gyerekek aktív részesei legyenek a produkciónak. Énekelnek, muzsikálnak, játszanak és táncolnak a zenészekkel a nézőtéren és a színpadon is. Az előadás sokkal inkább róluk szól, mint a zenekarról; arról, hogy felfedezzék a zenében és versekben lüktető ritmust és felismerjék, hogy a ritmus, költészet és mozgás szoros egységet alkotnak. Mindeközben észrevétlenül felismerik az önmagukban rejlő játékosságot és a tehetséget arra, hogy énekeljenek és verset mondjanak. Síppal-dobbal csörgőkkel zenélik végig a koncertet és énekelve, játszva kerülnek közelebb egymáshoz és a versekhez.  Fontos, hogy mielőbb megszeressék az igényes, élő muzsikát, hogy később is rendszeres koncertjáró váljék belőlük, és ne pusztán a számítógép képernyője előtt ülve, okostelefont nyomkodva múlassák idejüket vagy a televízió csatornája előtt keressék a szórakozást és a ezáltal keressenek cimborákat.

Idén Legyél a Cimborám! címmel megjelent a Cimbora Együttes első cédéje a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet gondozásában, amely a koncerten elérhető lesz.

A Cimbora Együttes tagjai: Juhász Csaba (gitár), Korhecz Imola (vers, mese, ének), Podhorányi Zsolt (billentyű), Schneider Szilveszter(ütőhangszerek) és Veér Bertalan (hegedű), sztárvendég: Huzella Péter

Ajánlatunk


Világhírű bűvészek és az ország legjobb illuzionistái együtt, egy vadonatúj műsorban!

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

A koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait (Helikoffer, Állatkerti útmutató, Boldog születésnapot, Micimackó).

Ajánló


Velekei László 2013-ban dolgozott először Kodály Zoltán műveire, így született meg a nagysikerű Kodály című darabunk. Ezt újragondolva alkotta meg…

Shemekia Copeland amerikai bluesénekesnő, a New York-i Harlemben született. Hamar elkezdett énekelni, első nyilvános fellépése a Cotton Clubban volt, nagyjából…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!