Jegyvásárlás

Program


gyerekMoM | Kiugrott a gombóc... | Veronkai zenekar | extra 2.

gyerekMoM | Kiugrott a gombóc... | Veronkai zenekar | extra 2.

A nagy sikerű első album után, a Móra Music gondozásában jelenik meg a második, a Kiugrott a gombóc… című lemez, amely a zenei és irodalmi anyag folytatása. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezte. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 21. vasárnap, 15:00

A Gőgös Gúnár Gedeon című kötetet 1962-ben adta ki először a Móra Kiadó. Az első megjelenéstől a mai napig szülők, kisgyermekek és kisiskolások nemzedékei olvassák a művet. A kötet majdnem minden magyar család könyvespolcán fellelhető.

 

A Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája volt. A könyv Veronika számára valóságos, kézzel fogható családi kincs, amelynek segítségével kezdte el összefűzni a betűket, és tanult meg olvasni. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását, amely 2016-ban valósult meg a Libabál című albummal. Ezen a lemezen hallhatóak A Gőgös Gúnár Gedeon versei és meséi közül olyan kedvelt és ismert művek, mint a Süt a mama, a Gyuri kakas és a gyík, és a Libabál.

 

A nagy sikerű első album után, a Móra Music gondozásában jelenik meg a második, a Kiugrott a gombóc… című lemez, amely a zenei és irodalmi anyag folytatása. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezte. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága. A közreműködők között szerepel vendégművészként Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát.

 

A generációkon átívelő értékmegőrzés jegyében Tarján Veronika, a Veronaki zenekar énekesnője és frontembere énekli el nagymamája, Varga Katalin költeményeit. Az énekesnő férje, Mogyoró Kornél és barátjuk Fejér Simon által komponált dalok különleges zenei utazásra hívnak bennünket.

 

A Móra Kiadónak és a Veronaki zenekarnak köszönhetően Varga Katalin írónő nem kevés humorral fűszerezett költeményeit muzsika formájában ismerhetik meg a mai gyerekek. A lemez és a mesekönyv kapcsolódásának üzenete: a felmenőink által ránk hagyományozott értékeket és tudást őrizzük kincsként, és ne felejtsük újra és újra csiszolni, hogy fényét még az utókor is csodálhassa!

 

A koncert után kézműves foglalkozás. A kézműves foglalkozáson való részvétel díjtalan.

Ajánlatunk


Velekei László 2013-ban dolgozott először Kodály Zoltán műveire, így született meg a nagysikerű Kodály című darabunk. Ezt újragondolva alkotta meg a világhírű zeneszerző munkásságának minden szegletéből hasító Romance című koreográfiáját, tisztelegve ezzel a magyar zenetudós, zeneoktató és népzenekutató előtt.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Hatodik alkalommal ünnepel a Piano Day Budapesten.

Ajánló


A Beszélő levelek előadás-sorozat különleges utazásra hívja a nézőket: híres emberek, történelmi személyek, ismert művészek életébe pillanthatunk bele legizgalmasabb, legviccesebb,…

Shemekia Copeland amerikai bluesénekesnő, a New York-i Harlemben született. Hamar elkezdett énekelni, első nyilvános fellépése a Cotton Clubban volt, nagyjából…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!