Jegyvásárlás

Program


A hegedű mesterei
2

A hegedű mesterei

Világklasszis magyar hegedűművészek közreműködésével rendez sorozatot az Anima Musicae Kamarazenekar a MOM Kulturális Központban a 2016/17. évadban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 11. szombat, 19:30

Szerepcsere felsőfokon. Művészek egy időben, több szerepben. A hegedű mesterei című, négy alkalomból álló bérletben világklasszis hegedűművészek lépnek fel különböző szerepekben:
Pusker Júlia szólistaként, Kelemen Barnabás és Szabadi Vilmos az együttes szólistájaként, koncertmestereként, Baráti Kristóf szólistaként, a zenekar koncertmestereként és karmestereként is.
 

Az Anima Musicae Kamarazenekar elsődleges célja, hogy az európai és magyar klasszikus zenei tradíciókon alapulva, fiatalos frissességgel fűszerezve, új színt hozzon a hazai koncertéletbe. Az együttes a 2016/17. évadban is érdekes koncertsorozattal, színes műsorötletekkel, rendhagyó vagy éppen hagyománytisztelő programokkal várja közönségét.

A magyar hegedűs társadalom a világon egyedülálló módon olyan legendás művész professzorokkal büszkélkedhet, akik nemzetközi hírű, csodálatra méltó tanárai voltak a hegedűsöknek generációkon keresztül. Joachim József, Hubay Jenő, Auer Lipót és Flesch Károly a 19. század közepétől kezdve fantasztikus növendékek százait ontották, akik szólistaként, kamaramuzsikusként vagy koncertmesterként a világ ünnepelt művészei lettek.

A hegedű mesterei című, négy hangversenyből álló sorozat a hegedűsök bölcsőjének, a világhírű magyar hegedűiskolának állít emléket.

 
Kelemen Barnabás és az Anima Musicae Kamarazenekar
 
Műsor:
Henry Purcell: Pavane és Chaconne Z 752, Z 730
Bartók Béla: Divertimento BB 118

Pjotr Iljics Csajkovszkij: Vonósszerenád op. 48

Kelemen Barnabás Kossuth és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész. Tanulmányait 1984-ben, Baranyai Valériánál kezdte, majd öt év múlva felvételt nyert a Zeneakadémia kiemelt tehetségek tagozatára, Perényi Eszter osztályába. Diplomáját ugyanitt, 2001-ben szerezte meg. 2005-től a Liszt Ferenc Zeneakadémia tanára, az amerikai bloomingtoni egyetem állandó vendégprofesszora, valamint a kölni egyetem professzora. Repertoárja igen sokszínű: szóló és kamaradarabok mellett nagy hegedűversenyek a barokktól napjainkig. Nevéhez fűződik többek között Ligeti, Schnittke, Kurtág és egyéb modern szerzők műveinek magyarországi ill. ősbemutatója, valamint Bartók összes hegedűre írt művének lemezfelvétele Kocsis Zoltán gondozásában. Kelemen Barnabás a zenésztársadalom páratlan egyénisége: szólista mivolta mellett mind hegedűművészként s brácsistaként elhivatott kamarazenész és kvartett muzsikus, karmester, világszerte tart mesterkurzusokat.

További előadások: 2016. november 29., 2017. január 27., 2017. március 11.

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Tartalmas, izgalmas előadásnak ígérkezik a KönnyedÉn, sok aha-élménnyel, felismeréssel, hogy gondos gazdái lehessünk testünknek és valóban könnyedén élhessünk.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Ajánló


A sorozat most egy, a zenetörténeti bulvárhistóriák legviccesebb jeleneteit felölelő, exkluzív stand-up esttel fejeződik be, a szerző one- man show-jával.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!